user_mobilelogo

Kraamzorg regelen

Wanneer u weet dat u zwanger bent, mag u zich direct bij ons aanmelden. Wanneer u wilt wachten is dit geen probleem, maar zorg er wel voor dat u voor de 13e week ingeschreven bent.

Om in te schrijven kunt u op de home pagina de link, inschrijven aanklikken, waarna u de Inschrijving Kraamzorg in kunt vullen. Als u deze verstuurt dan krijgt u direct een bevestiging in uw mailbox en is de inschrijving geregeld. Ongeveer 8 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum neemt de intaker contact met u op voor een persoonlijk gesprek bij u thuis.

Wanneer u een persoonlijk contact prettiger vindt, of wanneer u nog vragen heeft dan kunt u ons op werkdagen tussen 09.15 en 15.15 uur bellen via nummer: 079-343 13 14.

PKZ- kraamzorg heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

 

Slimmer Zwanger app

Het Erasmus MC heeft het zelfhulpprogramma "Slimmer Zwanger" ontwikkeld, waarmee vrouw én man samen hun eet- en leefstijl verbeteren voor hun kind, zowel vóór als tijdens de zwangerschap. Het programma bestaat uit een screening via de website en een persoonlijke coaching met SMS en E-mail op de mobiele telefoon in uw eigen tijd en op iedere plaats. U kunt informatie vinden op de website https://www.slimmerzwanger.nl/nl/

 

 

 

 

 

Abonnement en vergoeding Slimmer Zwanger

Vanaf 1 januari 2015 wordt het abonnement vergoed door alle Achmea labels. Bij deelname aan de gerandomiseerde trials in Rotterdam-Regio en het landelijke IVF onderzoek is het abonnement gratis.


 

(Vroegtijdige) inzet bij de thuisbevalling

Wanneer u de keuze maakt om thuis te gaan bevallen, dan komt, na uw oproep, een kraamzorgverlener van PKZ uw verloskundige assisteren bij de bevalling. Deze oproep wordt over het algemeen gedaan vlak voordat de baby zich aandient. De kraamzorgverlener zet alle benodigde spullen klaar, zorgt voor rust, geeft ondersteuning bij het opvangen van de weeën en helpt de verloskundige bij haar handelingen. Na de bevalling verzorgt de kraamzorgverlener moeder en pasgeborene en helpt bij het voeden.


U kunt in overleg met uw verloskundige ook besluiten om de kraamzorgverlener eerder in het bevallingsproces te laten komen. Zij kan tijdens de ontsluitingsperiode dan veel betekenen bij het opvangen van de weeën, de ademhaling, uw houding of gewoon met "het aanwezig zijn".
Een eventuele vroegtijdige inzet van een kraamzorgverlener bij uw bevalling, heeft geen effect op de vooraf afgesproken kraamzorg-uren.

 

Bevallen in het ziekenhuis

Wanneer u poliklinisch in het ziekenhuis gaat bevallen, dan zal daar, in de regel, een kraamverzorgende van PKZ bij aanwezig zijn. Zij begeleidt u en uw partner en zal de verloskundige assisteren tijdens de baring. Indien mogelijk gaat zij na de bevalling met u mee naar huis om de zorg op te starten.

Bij een medische bevalling wordt u begeleid door de verpleegkundige van het ziekenhuis en de gynaecoloog of klinisch verloskundige.  Zodra u bent bevallen en datum en tijdstip van ontslag bekend zijn, neemt u telefonisch contact op met de planning van PKZ. De kraamzorgverlener zal dan op de afgesproken tijd bij u aanwezig zijn. Dit kan zowel voor als na uw thuiskomst zijn. Sommige vrouwen vinden het prettig dat de kraamzorgverlener al aanwezig is bij thuiskomst en dat bijvoorbeeld het kraambed en babybed gereed zijn. Anderen vinden het fijn om nog even samen te zijn met hun kindje, voordat de kraamzorgverlener er is.

 

Opstarten van de kraamzorg 24*7

Mocht u na uw ziekenhuisbevalling 's avonds of 's nachts naar huis willen/kunnen, dan is dit uiteraard geen probleem. Na uw melding aan PKZ komt de kraamzorgverlener de kraamzorg bij u opstarten. Zij blijft minimaal twee uur bij u thuis om u op weg te helpen en te instrueren zodat u niet de hele avond of nacht alleen bent met uw kindje. De volgende ochtend wordt de kraamzorg hervat op de met u afgesproken tijd. Indien er nog een controle of een consult nodig is van kinderarts of gynaecoloog, dan is ontslag in de avond- en nachturen niet wenselijk en zult u in de regel pas de volgende morgen naar huis mogen.