user_mobilelogo

Benodigdheden bij borstvoeding

Bij PKZ-Kraamzorg kunt u terecht voor producten die nodig kunnen zijn tijdens de borstvoedingsperiode. Hierbij kunt u denken aan de kolfset voor de huurkolf, zoogcompressen, tepelzalf, voedingsspuitjes, voedingscupjes, voedingsslangetjes, moedermelkbewaarzakjes, kolfonderdelen etc.

 

Fles in combinatie met borst

De techniek van het drinken aan de borst is anders dan de drinktechniek aan de fles. Om deze reden geven wij het advies om de baby in de eerste periode, wanneer het voeden aan de borst nog aangeleerd moet worden,  niet met een fles te voeden maar door middel van een cupje of spuitje. De kraamverzorgende kan u deze techniek leren.  Wanneer de fles de enige optie is om u baby te voeden, dan geven wij u graag advies over een goede fles.

Na 4 tot 6 weken is u baby oud genoeg om ook uit een fles te leren drinken. Ook dan is het belangrijk om een goede fles te gebruiken. Omdat elke baby anders is en het aanbod van flessen en spenen enorm groot is, is het soms een hele zoektocht naar de juiste fles. Een goede fles heeft een matige melkstroom waarbij de baby enige moeite moet doen om de melk eruit te krijgen. Wanneer de baby de fles te snel leegdrinkt, zal hij meer last hebben van krampen en spugen en na een voeding nog geen voldaan hebben.

Wij verkopen de Calma van Medela en de Born Free flessen.