user_mobilelogo

Uitleen hulpmiddelen

Voor het lenen van verpleegartikelen, zoals een po, douchekruk en bedverhogers kunt u terecht bij de thuiszorgwinkel Bleiswijk.

Adres: Medisch Hart Bleiswijk, Dorpstraat 3, 2665BG Bleiswijk.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot en met 17.30 uur.

                        zaterdag op afspraak

Telefoonnummer: 010-8701824

Ongeveer vier weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum kunt u alle gewenste artikelen in de winkel ophalen.

U kunt ook gebruik maken van de bezorgservice van Medipoint. 

via deze link bestelt u direct uw hulpmiddelen:

 

 https://www.medipoint.nl/pkz-kraamzorg-uitleen-kraamzorg

 

Vragen over hulpmiddelen en of uw bestelling kunt u stellen via telefoonnummer: 088-1020100, of via de website: www.medipoint.nl.

Tijdens het huisbezoek, welke rond de 32e week van uw zwangerschap plaatsvindt,  kan onze intaker samen met u bekijken welke hulpmiddelen u nodig heeft. Desgewenst kan zij de hulpmiddelen ook samen met u bestellen.

 

Verhuur borstkolf

Een borstkolf wordt gehuurd als de borstvoeding goed op gang gebracht moet worden of als er problemen zijn met het geven van borstvoeding.
Als u een kolf huurt, heeft u een afkolfset nodig, deze moet gekocht worden. Het is, i.v.m. de hygiene  af te raden om deze set "2e hands"  te gebruiken.
Een enkele afkolfset kost € 27,50 een dubbele afkolfset € 37,50. Deze sets kunt u, net als de borstkolf, bij PKZ verkrijgen.


Verhuur babyweegschaal

De babyweegschaal huurt u als u borstvoeding gaat geven of op aanraden van de verloskundige als er extra aandacht moet zijn voor het gewicht van de baby. Het is normaal dat een pasgeboren baby in de eerste dagen afvalt. Bij het geven van borstvoeding is niet direct zichtbaar hoeveel voeding de baby binnen krijgt. Door het gewicht van de baby dagelijks te controleren, houden wij een goed beeld van het verloop van de borstvoeding. Als de borstvoeding aan het eind van de kraamtijd voldoende op gang is kan de weegschaal weer teruggebracht worden.

PKZ vraagt bij verhuur geen borg! U heeft wel een geldig legitimatiebewijs nodig

U kunt bij PKZ op alle werkdagen tussen 9.15 en 15.15 uur terecht voor de huur van een borstkolf of een weegschaal. Wij verhuren zowel de weegschaal als de borstkolf per dag, zo betaalt u nooit te veel.